Dijk43

Op Boerderij Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Dijk43 is een landbouwbedrijf dat door de zorgboerderij de voedselproductie dichter naar de mensen brengt, naar de samenleving. Dijk43 is de plek waar zorg voor mens en dier hand in hand gaan.

Sinds 1974 zijn er varkens te vinden op de boerderij. Eerst in grootschalig verband, ingericht op de wereldmarkt. Maar sinds 2019 doen we het op een andere manier: duurzaam, diervriendelijker en met cliënten op onze zorgboerderij. Tegenwoordig lopen onze varkens lekker buiten als dat kan. De boerderij wordt gerund door Wilma en Tonnie. Alle varkens worden hier op de boerderij geboren. Zij worden met zorg grootgebracht op een manier waar varken en boer zich prettig bij voelen. Zo hebben de varkens veel ruimte, zowel buiten als binnen. Het varken wordt bij hen van zaadje tot karbonaadje gecontroleerd. Door zoveel mogelijk graan van eigen land en uit de regio te voeren aan de varkens, streven zij een optimale circulaire landbouw na en op die manier voedsel productie dichter bij de mens te brengen. Als het varken slachtrijp is vervoeren zij haar naar de ambachtelijke slager in de buurt. Die verwerkt het voor winkels, de Pantry en voor de eigen verkoop aan huis. Wil je zien hoe je (h)eerlijk stukje vlees geproduceerd wordt, ga gerust eens bij ze kijken. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat rechtstreeks aan de consument geleverd wordt.