De Lageweide Rundvlees

De boerderij De Lageweide van de familie Bensink is gelegen in de uiterwaarden van de IJssel op de Wilpse klei. Al sinds 1913 worden er op de boerderij verschillende soorten vee gehouden.

In 1987 zijn Dick en Anita begonnen met het houden van zoogkoeien. Na eerst verschillende vleesvee rassen door elkaar te hebben gehouden is langzaam aan de liefde ontstaan voor de blonde d’ Aquitaine. Dit robuuste ras is niet alleen prachtig om te zien maar heeft ook een rustig karakter van nature, zolang er met respect met ze wordt omgegaan.

De Lageweide rundvlees is een kleinschalig bedrijf met 25 tot 30 koeien met bijbehorend jongvee. De koeien lopen samen met hun kalveren van begin april tot ongeveer december buiten in de weides gelegen op de Wilpse klei vlak bij de IJssel.

Het idee om zelf het vlees te gaan verkopen en daardoor dichter bij de consument te staan lag al langer op de plank. Zowel bij Dick en Anita als bij Frank en Linda. Afgelopen zomer hebben we samen de knoop doorgehakt en start de verkoop van rundvlees dit najaar. Een lekker en eerlijk kwaliteitsproduct rechtstreeks bij de boer vandaan. Zonder bewerkingen en kunstmatige toevoegingen.

Benieuwd geworden naar onze producten? Neem dan eens een kijkje in de Pantry in Wilp!

De Lageweide Rundvlees

Oysedwarsweg 2

7384 CE Wilp