Melkveebedrijf Welgelegen

In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei. Omdat ons bedrijf onderdeel is van een landgoed, en een landgoed weer valt onder de Natuurschoonwet, is dit ook heel bepalend voor onze manier van boeren. Zo is ons bedrijf zó ingericht met diverse landschapselementen, zoals hagen, knotwilgen en een hoogstamboomgaard, dat het goed passend is in de omgeving, en er aantrekkelijk uitziet. Milieu en natuur krijgen volop de aandacht binnen onze bedrijfsvoering. Zonnepanelen op de daken van de stal zorgen voor meer dan 75% van de stroom die we verbruiken. Natuurelementen zijn erg mooi, maar leveren ook de nodige uitdagingen voor het runnen van ons bedrijf. Het is de kunst daarin een balans te vinden.

De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. De koeien lopen gedurende het jaar, zo veel mogelijk in de wei. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen. Omdat ons melkveebedrijf aan verschillende vereisten voldoet, zoals een ligplek voor iedere koe, en voldoende koeborstels, draagt onze melk het keurmerk ‘planet proof’ van Friesland Campina.

Hiernaast zijn we nog lid van IJsselvallei boert en eet bewust. Deze organisatie probeert de verbinding tussen boer en burger te versterken. Daar werken wij graag aan mee!

Melkveebedrijf Welgelegen

Voorsterklei 4 

7383 RW Voorst