Ravioli & Basketti

Slenterend door de historische straatjes van Italiaanse steden zie je ze regelmatig liggen, handgemaakte ravioli. Wat een prachtig ambacht, de kleuren, de vormen en de geuren! En nu liggen ze in de Pantry in Wilp! 

Mijn naam is, Annelie Westerveld, ik woon op de Steenenkamer, ben actief in de bancaire sector en heb al 20 jaar een passie voor het zelf maken van pasta. Tagliatelle, spaghetti maar met name ravioli. Tijdens vele etentjes voor familie en vrienden genoten mijn gasten van deze ravioli ’s. Mijn neefje, nu 24 jaar, kon vroeger geen spaghetti zeggen en noemde alle pasta ”basketti”. De belofte om, als ik mijn eigen ravioli label zou starten, ik het basketti zou noemen, heb ik nu ingelost. Ravioli en Basketti!

Ik ga zoveel mogelijk producten gebruiken die in de pantry liggen, zoals groente en de eitjes. Ook zal ik de kruiden en bijvoorbeeld courgettes uit eigen moestuin verwerken. Ik produceer met de opbrengst van het seizoen mee.  Vaak komt alleen de gebruikte kaas uit Italië. Ik probeer de footprint van de ravioli en basketti zo laag mogelijk te houden. 

De ravioli eet je het lekkerst zo plain mogelijk. Dat wil zeggen met een beetje gesmolten boter of wat olijfolie en spaarzaam goede Italiaanse kaas. Buon Appetito!!

Annelie Westerveld