Streekbakker Jorrit
Met ruim vijfentwintig jaar ervaring staat Streekbakker Jorrit nog steeds dagelijks met zijn handen in het deeg. Brood bakken zonder verbetermiddelen, met meel van graan dat verbouwd is zonder kunstmest en pesticiden. En gemalen is door de molenaar. Dat is nog steeds in zijn ogen het echte werk. Maar zijn idealen gingen verder. Hij wilde experimenteren met Nederlandse oergranen, zien waar het graan wordt verbouwd en toezien op het proces van verbouwen en malen.
Die idealen houden nog steeds stand. Het biologische graan waar Jorrit mee werkt wordt door André Jurrius verbouwd op zijn Ekoboerderij De Lingehof in Hemmen. Dankzij de wisseling van gewassen, natuurlijke bemesting en biologische plaagbeheersing zorgt de biologische boer voor een vruchtbare bodem en een veerkrachtig ecosysteem. Het zuivere graan dat zo geteeld wordt maalt Bart Mols in Windkorenmolen De Vlijt in Wageningen.
En daarmee bakt Streekbakker Jorrit authentieke en zuivere producten die ook in de Pantry te koop zijn.