Ons ei, het ei van dichtbij

Ons ei  is een duurzaam ei met de hoogste standaard van Dierenwelzijn
Ons ei, het ei van dichtbij, dat is een biologisch ei uit een vertrouwd nest. Een gezond, eerlijk en duurzaam ei met het 3 sterren Beter Leven keurmerk, rechtstreeks van de boerderij. Ons ei  is 2e geworden bij de landelijke verkiezing van Biologisch Product van het jaar! De jury kon het korteketeninitiatief erg waarderen.

Zowel binnen als buiten kunnen onze kippen hun natuurlijke gedrag uiten. ’s Nachts op stok in de warme stal en overdag kunnen ze buiten in de begroeide uitloop een heerlijk stofbad nemen.

Ons ei is geboren uit een samenwerking tussen de bevlogen pluimveehouders Corina en Willem van Mourik en boerenzoon Ton van Welie, die er altijd al van droomde om zelf kippen te houden. Samen geloven we dat gezonde en blije kippen de lekkerste eieren leggen. En dat eieren die zijn geproduceerd met oog voor dier, natuur en klimaat nog net iets lekkerder smaken. De eieren van Ons ei beschikken over het EKO Keurmerk en daarmee loopt Ons ei voorop. Wie Ons ei koopt, draagt concreet bij aan een duurzame wereld.

Onze boodschap
Wij geloven in een ei van dichtbij. Vanuit ons eigen ‘nest’; in Boven-Leeuwen en Dreumel leveren wij kakelverse eieren in de streek. Korte lijnen werken het beste om onze liefde voor de kip en het ei over te brengen. Dat geeft een vertrouwd gevoel en het scheelt in de transportkilometers. Onze locatie in Dreumel is bovendien helemaal energieneutraal: zonnepanelen voorzien het hele bedrijf van energie. Ook in Boven Leeuwen zijn we hard bezig het bedrijf energieneutraal te maken. De mest van onze kippen wordt gebruikt voor het kweken van biologische champignons. Zo dragen we ook bij aan het sluiten van de kringloop.